Befektetési tanácsadással bővülnek
a Creditexpert csoport szolgáltatásai!

Kedves Ügyfelünk,

A Creditexpert ügyfeleként megtapasztalhattad minőségi, és személyre szabott szolgáltatásainkat, ezért örömmel tájékoztatunk, hogy ügyfeleink igényeinek eleget téve, hiánypótló szolgáltatásként útjára indítottuk befektetési tanácsadási üzletágunkat is.

A befektetési tanácsadást cégcsoportunk új tagjának, a Maalbeck Kft.-nek segítétségével tudod elérni.

A befektetési tanácsadás keretében céged és a személyes vagyonod kezelésében is segítséget nyújtunk, illetve rendszeres hírlevelünkkel igyekszünk segítséget nyújtani a befektetési lehetőségek közötti tájékozódásban, árfolyamokban.

Ingyenes hírlevelünkre itt tudsz feliratkozni.

  Milyen kockázatokkal szembesülünk ma a vagyonunk kezelése során?

  A legnagyobb kockázatot az árak folyamatos emelkedése, vagyis az infláció okozza. Az infláció amellett, hogy szükséges a gazdaság működtetéséhez romboló hatással is jár. Egy viszonylag alacsony, 5% körüli pénzromlás is azt jeleni, hogy minden 100 forintunk 14 forintot veszít a vásárlóerejéből 3 év alatt.

  Az elmúlt időszakban ráadásul rég nem látott magasságokba emelkedett a pénzromlás üteme Magyarországon. Csak 2022-ben 14.5%-ot veszített a pénzünk az értékéből, míg 2023-ban 17.6%-ot. Az MNB várakozásai szerint az idei éves infláció 4-5% körül várható. Ez alapján 2022-höz képest 2024 év végére minden 100 forintunkból 30-at elveszítünk reálértelemben.

  A másik ilyen kockázati tényező a forint árfolyamának az alakulása. Ha megnézzük az elmúlt 10 év euró/forint grafikonját, akkor azt fogjuk látni, hogy nagy ingadozások mellett, de trendszerűen, évente 2.5% körüli mértékben gyengül a forint a közös európai pénzzel szemben. Ezt a veszteséget mindenki elszenvedi. Azok a magánszemélyek is, akik forintban kapja a fizetésüket, de azok a cégek is, akik forintban termelik a bevételüket. Vállalatok esetén az árfolyamok ingadozásából eredő kiszámíthatatlanság további kockázati tényezőt jelent – akkor is, ha a bevételeik devizában (is) keletkeznek.

  Hogyan fordítsuk át ezeket a kockázatokat biztonságos lehetőségekké?

  Emelkedő inflációra a jegybankok az irányadó kamatok emelésével reagálnak. A magasabb kamatok a kötvénypiacon, vagy olyan tőkegarantált struktúrák kialakítása során jelenthetnek előnyt, amelyek segítségével nagyobb biztonsággal tudunk akár a részvénypiacon is befektetni.

  A forint gyengülését devizapiacon vagy devizában kibocsátott eszközökbe történő befektetésekkel tudjuk a saját javunkra fordítani, az árfolyamok ingadozását pedig határidős és opciós fedezeti ügyletekkel kezelhetjük.

  Ingyenes hírlevelünkre itt tudsz feliratkozni.

   Tanácsadásunk és a szolgáltatásunk ez esetben is teljesen díjmentes,
   a részletekért lépj kapcsolatba velünk most!